Известие

Collapse
No announcement yet.

загрява ми колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от thecleaner
    Смених датчика на термостата и сега температурата седи между 90 и следващото деление но повече е към 90. Най интересното е че не можах да открия както аз, така и от магазините на Александър ауто и на Стамболийски датчик за температура на радиатора, а по каталози излиза такъв . Така че смених този който го има. Карах около 30 мин. на 29градуса външна с пуснат яко климатроник и на пълна ръчка и за сега няма аномалии ,пък ще видим. Колко градуса държат ваште коли ? Знае ли някой колко и дават нормална температура на красавицата 1.8 16V .
    Аз си мисля че си в голяма заблуда Неможе да смениш датчика в термостата и колата да спре да загрява Колата ти държи около 90 градуса защото си пуснал климатроника не защото е оправена Това важи само ако обаче колата не с еокаже ненормално нова и мотроника ти да е 1.5.5 който наистина няма датчик в радиятора а се ориентира по тоя в термостата така че ако кажеш годината на колата и сложиш една снимка на мотора или пък най добре дадеш ВИН ще разгадаеме работата
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от kris11
      Имай в предвид, че оригиналната водна помпа е с пластмасови лопатки-стареят и се трошат, оттам и по-слаба циркулация и загряване. Идват горещини - окото постоянно на термометъра.
      помпите за ремонт са с метални лопатки/турбинка/
      А в този пост имаш ли предвид че това е новия 16 клапановия мотор който нема нищо общо със стария
      sigpic
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

O не съм видялл, че е 16 клапанна
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

ZAR16700001050726 дата пройзводство 09м.1996г.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

И още нещо. От както съм купил колата имам проблем с таблото. Километража колкото време работи толкова и не. Датчика за температурата на маслото понякога заковаваше на максимум. Та в тази връзка след всичко което ви описах,преди два дни след като всичко мисля че се е оправило си карам по жълтите павета и колата ОТНОВО почна да зягрява. Полудях и таблото взе един тупаник. Километража почна да показва(временно). На втория токат стрелката за температурата на водата отиде на нула. При третия дойде на една идея преди 90. От тогава найстина не съм имал проблеми. Имам вътрешното чувство че всичко е било от таблото.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

ZAR16700001050726 дата пройзводство 09м.1996г.
              1.8 TS 16V
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

И още нещо. От както съм купил колата имам проблем с таблото. Километража колкото време работи толкова и не. Датчика за температурата на маслото понякога заковаваше на максимум. Та в тази връзка след всичко което ви описах,преди два дни след като всичко мисля че се е оправило си карам по жълтите павета и колата ОТНОВО почна да зягрява. Полудях и таблото взе един тупаник. Километража почна да показва(временно). На втория токат стрелката за температурата на водата отиде на нула. При третия дойде на една идея преди 90. От тогава найстина не съм имал проблеми. Имам вътрешното чувство че всичко е било от таблото.
                Мдаа значи съм бил прав не е било от температурния датчик в термостата
                sigpic

Comment

Working...
                X